تاریخ انتشار: شنبه 1403/10/01 - 17:06
کد خبر: 525608

برگزاری یک جلسه دیگر دادگاه "چای دبش" بدون حضور رسانه‌ها

برگزاری یک جلسه دیگر دادگاه "چای دبش" بدون حضور رسانه‌ها

یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش امروز باز هم بدون دعوت و حضور رسانه‌ها برای پوشش کامل این دادگاه برگزار شد. قاضی پرونده در این جلسه بر اهمیت مبارزه با عواید ناشی از جرم در پرونده‌های اقتصادی تأکید کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آن‌ها، شکات پرونده، نمایندگان سازمان‌های متولی و نظارتی، نمایندگان بانک‌های شاکی، بانک مرکزی و گمرکات در نوبت صبح برگزار شد. در آخرین نوبت رسیدگی، یکی دیگر از متهمان پرونده تفهیم اتهام شد و دادگاه دفاعیات وی را استماع کرد. 

در جلسه امروز وکیل این متهم به دفاع از موکل خود پرداخت و به سوالات قاضی پاسخ داد.

متهم دیگر پرونده در این جلسه دادگاه در جایگاه قرار گرفت و درباره روند بررسی ثبت سفارش‌ها دفاعیات خود را مطرح کرد. 

متهم گفت: وظیفه من به عنوان کارشناس در بررسی درخواست ثبت سفارش‌ها تنها بررسی پرونده‌های وارده از لحاظ شکلی و تطابق دادن آنها با ضوابط و مقررات موجود در سامانه بود و هیچگونه بررسی ماهیتی نمی‌کردم و دخل و تصرفی در درخواست‌ها نداشتم. هیچ مسئولیتی خارج از بررسی شکلی نپذیرفته بودم.

قاضی خطاب به متهم سوال کرد روند کاری خود را توضیح دهد؟

متهم بیان کرد: من یک کارتابل داشتم که ثبت سفارش‌ها را در سه روز بررسی می‌کردم و درخواست‌ها از کارتابل من خارج می‌شد. درخواست قبل و بعد از آن در اختیار من نبود که تصمیم‌گیری کنم‌. پروانه بهره‌برداری و رشد فیزیکی شرکت را بررسی می‌کردم و تایید ماهیتی و انطباق میزان تقاضای مواد اولیه با ظرفیت اسمی شرکت برعهده من نبود.

قاضی پسندیده گفت: یکی از موضوعاتی که در پرونده بر آن تاکید می‌شود این است که 1) جواز تاسیس و بهره‌برداری که به شرکت‌های گروه دبش داده شده منطبق با واقعیات حاکم بر این شرکت‌ها در فرایند تاسیس و پیشرفت منجر به بهره‌برداری نبوده است 2) اینکه مثلاً ظرفیت 10 هزار تنی که به یکی از شرکت‌های دبش داده شده است همین ظرفیت در مرحله ثبت سفارش لحاظ نشده است. بنابراین دو تخلف وجود دارد: یکی تخلف در مرحله اهلیت‌سنجی در اعطای جواز تاسیس یا جواز بهره‌برداری و دومین تخلف در مرحله ثبت سفارش‌ها اعم از ماشین آلات و چای.

قاضی پسندیده در پایان جلسه دادگاه اظهار کرد: دادگاه مجدداً در ادامه جلسه به ضرورت تدارک استرداد منابع ارزی، رفع تعهدات ارزی و تسویه تسهیلات ریالی دریافتی از بانک‌ها که یکی از موضوعات کیفرخواست است توسط متهم ردیف اول و متهمان دیگر پرونده مرتبط با گروه دبش تاکید می‌کند.

وی افزود: در پرونده‌های اقتصادی، مبارزه با عواید ناشی از جرم از اهمیت بالایی برخوردار است. دادگاه، مبارزه با عواید ناشی از جرم را در دستور کار خود قرار داده تا طبق آن اموالی که متعلق به بانک‌های شاکی، نظام ارزی کشور و شکات پرونده است طبق تشریفات و فرایندی که در قانون پیش‌بینی شده مسترد شود و این استرداد قطعا در تصمیم دادگاه تاثیر خواهد داشت.

قاضی پسندیده در پایان جلسه دادگاه اعلام کرد  جلسه بعدی عصر امروز برگزار خواهد شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
پزشکیان درخشش تیم ملی المپیاد هوش مصنوعی ایران را تبریک گفت
پوشش رسانه‌ای حج، عمره، اربعین و اعتاب مقدسه، روایت مجموعه‌ای از لحظه‌هاست
هیچ واحد تولیدی در تهران نباید بدون اطلاع قبلی با قطعی برق مواجه شود
گزارش رسانه آمریکایی از اقدام ایران برای اخراج آمریکا از خلیج فارس
چطور «نه به اعدام» به بازتولید خشم و قتل مداح جوان منجر شد؟
مردی که خبرنگاری در ایران را صاحب دانش کرد
پیش‌بینی افزایش ۲۵ درصدی حضور زائران در دهه پایانی ماه صفر در مشهد
حل معضل آلودگی هوای تهران نیازمند تصمیم‌گیری در سطح ملی است
خبرنگاران در خط مقدم جهاد تبیین و صیانت از انسجام ملی هستند
عکاسان و خبرنگاران در دفاع مقدس +عکس
مومنی: رسانه می‌تواند امنیت‌ساز باشد
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
صالحی: خبرنگاران در سخت‌ترین شرایط کنار ملت بودند
ظرفیت‌های علمی دانشگاه فردوسی برای میزبانی از زائران دهه پایانی صفر
تشکیل تیم کارآگاهان زبده برای دستگیری عاملان قتل رجب‌زاده
آماده‌سازی مواکب برای میزبانی از زائران رضوی +عکس
هانتر بایدن: سرطان جو بایدن به استخوان‌هایش سرایت کرده است
تاکید صریح همتی بر تشدید نظارت بر بانک‌ها
حضرتی: رسالت خبرنگار کشف و نشر حقیقت است
انصاری: خسارت‌های زیست‌محیطی جنگ در خلیج فارس را مطالبه‌ می‌کنیم
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top